top of page

Proces in kaart.

De werving van nieuwe medewerkers is een van de meest onderschatte taken in een organisatie. Hoe haal je het juiste potentieel uit de arbeidsmarkt? 

In een krappe arbeidsmarkt moet je je onderscheiden en op zoek naar het toptalent. Maar moet je dat ook niet in een ruime arbeidsmarkt? Véél kandidaten betekent niet altijd ook automatisch de juíste kandidaten. Hoe haal je de beste eruit? Of beter nog: hoe filter je vooraf? Binnen veel organisaties is recruitment een ondergeschoven kindje. Een duidelijke en weloverwogen aanpak ontbreekt vaak en de kosten zijn zelden goed inzichtelijk. Recruitment is een vak. Weet wie je bent, wat je zoekt en vooral… weet wat de kandidaat zoekt. Zo vul je vacatures beter, sneller, duurzamer en efficiënter in. Wij helpen je daarbij.

Inhoud traject

Blok 1: Het karakter van de organisatie

Het succes van een werving hangt voor 90% af van de klik tussen de persoonlijkheid van de kandidaat en het ‘karakter’ van de organisatie.

  

Blok 2: Candidate Experience

Ben je wat je zegt en zeg je wat je bent. Krijgen de kandidaten het juiste beeld en spreek  je daardoor de juiste mensen aan om te solliciteren.

Blok 3: Vinden en gevonden worden.

Wervende teksten, searchen en hunten. Social media en bolean search.

Blok 4: Het selectieproces

Regiseursrol van de RC, wie doet wat, wie selecteert waarop, hoeveel gesprekken, tijdsplanning en verwachtingsmanagement.

Blok 5: meten is weten, de recruitmentfunnel

Investering

De kosten van dit traject zijn afhankelijk van de specifieke behoeften van de opdrachtgever en de grote van de organisatie. Minimale investering is €6.000,-.

 

Dit is inclusief enquête, mystery visits, workshop, training en toolkits.  

Meer informatie

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen over dit traject laat dan hieronder je contactgegevens achter.

HR processen wat valt daar mee te winnen? Alles! En dan bedoelen we niet méér processen en méér regels maar vooral meer overzicht, regie en tastbare resultaten. Dit zorgt voor meer zichtbaarheid, draagvlak voor de afdeling en werkplezier voor de medewerkers.

 

Onderbezetting, groei, te weinig aandacht. Wat de reden ook is, veel Recruitment en HR afdelingen wijken teveel af van hun processen en werken erg ad-hoc. Vaak omdat de organisatie dat van ze vraagt. Flexibiliteit. Maar het resultaat is helemaal geen flexibiliteit maar gebrek aan overzicht, kans op fouten, onduidelijkheid, frustratie bij de medewerkers en een ontevreden interne opdrachtgever.

 

Of andersom, het proces is leidend geworden. De vraag hoe dit bijdraagt aan het te behalen resultaat is ondergesneeuwd.

 

Met dit traject beginnen we opnieuw. Wat was nou de bedoeling, wat wil je bereiken, hoe draag je maximaal bij aan het organisatiedoel en hoe maak je dat ook zichtbaar.

Kortom, pak de regie over je eigen succes!!

Voor wie

Voor alle organisaties die hun HR-processen willen actualiseren en weer grip willen krijgen op hun resultaten.

Duur

Dit traject duurt 3 maanden.

Resultaat

  • Regie kunnen en durven pakken over het hele proces;

  • Betere positionering van de  afdeling;

  • Resultaten zichtbaar maken;

  • Hogere tevredenheid over het functioneren van de afdeling;

  • Meer werkgeluk binnen de afdeling.

Inhoud traject

Blok 1 | Het proces in kaart brengen

Door middel van een brown paper sessie met het team brengen we het huidige proces in kaart. Deze sessie geeft inzicht in de huidige situatie, knelpunten en kansen. Aanvullend houden we een kort interview van 30 minuten met een viertal stakeholders om hun beleving van het proces uit te vragen.

Blok 2 | Het proces zichtbaar maken

Naar aanleiding van de brown paper sessie en de interviews ontwerpen we samen het definitieve proces waarin alle activiteiten, horende bij het proces, zichtbaar worden gemaakt.

Blok 3 | De tools

Naar aanleiding van het storyboard, ontwikkelen we gezamenlijk de benodigde tools. Hierbij moet je denken aan checklists, templates,  rapportages en dashboards. Het gaat hierbij om tools die bijdragen aan het borgen van het proces en duidelijke communicatie over het proces en de resultaten.

Blok 4 | De vaardigheden

Het proces is helder en meetbaar en de tools zijn aanwezig. Nu volgt het belangrijkste: het gedrag van het team. Verwachtingen managen, regie houden, prioriteiten stellen en persoonlijk impact maken.

Bedankt! wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie

Wil je vrijblijvend meer informatie ontvangen over dit traject. Laat dan hieronder je contactgegevens achter.

Investering

De prijs voor dit traject is: € 9.500,- exclusief BTW. Inclusief 2 workshop, 16 uur ondersteuning bij de ontwikkeling van tools en 4 dagdelen training.

bottom of page