top of page

Wees een baas
door mens te blijven.

Vanaf het moment dat we leren praten wordt ons geleerd dat we beter onze mond kunnen houden als we niks aardigs te zeggen hebben. 
 
Misschien prima advies voor het dagelijks leven, maar - zoals Kim Scott heeft ervaren – rampzalig als managers het toepassen.
Scott verdiende haar strepen als manager bij Google en stapte toen over naar Apple, waar ze een opleiding ontwikkelde over optimaal management. Haar methode vindt de afgelopen jaren steeds meer weerklank en wordt geprezen en toegepast door internationaal gewaardeerde organisaties al Amazon, The New York Times en Evernote.
Knipsel.PNG
radicaal-openheid-1140x640.jpg

Scott werkt vanuit 3 basis principes voor het opbouwen van een relatie:

1. maak het persoonlijk

2. get (sh)it done

3. zorg dat iedereen begrijpt waarom het er toe doet.

Leidinggevenden zijn verantwoordelijk voor resultaten. En die realiseren zij niet door alles zelf te doen, maar door mensen in hun team aan te sturen. Zij geven een team feedback om resultaten te boeken. De verantwoordelijkheid is op te delen in drie onderdelen: feedback, teambuilding en resultaten.

Je verstevigt je relaties door te leren hoe je het beste feedback kunt geven, krijgen en stimuleren; door de juiste mensen de juiste rol in je team te geven; en door gezamenlijk resultaten te realiseren waarvan je individueel niet kunt dromen.

Radicale openhartigheid vind je op het punt waar persoonlijke betrokkenheid en direct aanspreken elkaar raken.
 

Het gaat over sturing geven met een mix van lof en kritiek, gericht op betere resultaten en prestaties van werknemers.

Als een van de twee mislukt dan krijg je rampzalige empathie of onhebbelijke agressie. Als beide mislukken, word je manipulatief onoprecht.

 

Door duidelijk te laten zien wat er gebeurt als je geen verbinding maakt en niet vrijmoedig commentaar geeft, is de kans kleine dat je terugvalt in oude gewoonten.

Voorbeeld:

Je hebt net geluncht met collega’s en loopt terug naar de meeting. Je ziet dat een collega nog een stukje spinazie tussen zijn tanden heeft. Hoe reageer jij?

Ontwerp zonder titel.png

Ook radicaal openhartig worden? 

TRAJECT

Stop met beoordelen

Dit traject neemt je mee in hoe je de feedbackmethodiek in je organisatie zo kunt inrichten, dat beoordelen echt doet wat het moet doen: waardevolle gesprekken opleveren en samen komen tot een open werkrelatie en tot constructieve feedback.

 

Wij ontwerpen het traject voor je, implementeren het met je en zorgen dat je daarna zonder ons door kunt.

Meer lezen over dit traject? Klik hier.

daarom-tekstballon-geel.png

TOOLKIT
Radicaal openhartig in 31 dagen

Deze toolkit leert je binnen een maand radicaal openhartig feedback te geven. Duidelijk en constructief.

 

Deze toolkit wordt geleverd inclusief het boek Radicaal openhartig van Kim Scott, 31 opdrachtkaarten, notitieblok, een spiekbrief en een test.Klik hier om de toolkit direct te bestellen

TRAINING

Radicaal openhartig feedback geven

Na deze training weet je wat radicaal openhartig feedback geven inhoudt en verstevig je relaties door te leren hoe je het beste feedback kunt geven en krijgen. Na de klassikale training start je zelf met de toolkit 'Radicaal openhartig in 31 dagen' .


Wil je deze training in company of op een later moment volgen? Klik dan hier en dan nemen wij contact met je op.

bottom of page