top of page
blijtoetsenbord vierkant.png

Werkgeluk; haal jij het beste uit jouw mensen?

 

Het is de week van het werkgeluk. Waarom is werkgeluk eigenlijk zo relevant? Als je lekker in je vel zit ben je innovatiever, productiever en meer bevlogen. Organisaties waarin veel gelukkige medewerkers werken zijn aantoonbaar succesvoller. Ze kennen een lager verloop, minder verzuim, een hogere productiviteit en worden vaak als aantrekkelijk werkgever beschouwd. Dat allemaal samen draagt bij aan de klant-tevredenheid. Niet gek dus dat werkgeluk al jaren een centraal thema is binnen veel organisaties of in ieder geval op veel HR afdelingen.

En jij als leidinggevende hebt ook een grote verantwoordelijkheid als het gaat om het werkgeluk van jouw mensen. Haal jij daadwerkelijk het beste uit jouw mensen?

Download hier de test je leiderschap en ontwikkel jezelf als leidinggevende.

Klik hier om het downloaden te starten.

GROW Model: coachen met een doel

 

Coachende gesprekken voeren aan de hand van het GROW-model, dat heb ik veel getraind aan leidinggevenden de afgelopen jaren.

Maar dat dit model zich ook uitstekend leent voor gesprekken met leerlingen heb ik vorige week ervaren. In een workshop ben ik samen met mentordocenten aan de slag gegaan om de theorie en de daar bijhorende gespreksvaardigheden te oefenen.

En met succes; want je kunt als docent samen met je leerling, door middel van dit model tot hele mooie en concrete doelen komen. Zonder dat jij de oplossing weer aan het bedenken bent.

 

Door het stellen van de juiste vragen, ontdekt de leerling het helemaal zelf wat hem nog meer zal motiveren ermee aan de slag te gaan. Wat een leerzame en natuurlijk ook leuke start van dit nieuwe schooljaar.

Download hier zelf de infosheet over het GROW-model, met daarin de theorie, voorbeeldvragen en de 7 gouden tips.

Klik hier om het download te starten

Colleagues Working Together
Woman Working from Home

Gezond aan de slag: thuiswerkplek

 

Een werkgever die een medewerker regelmatig thuis laat werken heeft een zorgplicht. Dat wil zeggen dat hij de medewerker moet laten weten waar een goede werkplek aan moet voldoen en wat de risico’s zijn.

 

Wil je medewerkers gezond en ergonomisch laten thuiswerken? Gebruik dan bijgaand document en help medewerkers om de thuiswerkplek in te richten.

Klik hier om het download te starten

De ideale werkstructuur

 

Tijdens mijn vakantie denk ik altijd na over de tweede helft van het jaar. Ik denk dat veel leidinggevenden dat doen. Nieuwe doelen, doelen bijstellen, keuzes betreffende thuis- en op kantoor werken.

Wat wordt straks de meest succesvolle werkweek als iedereen voorlopig niet meer elke dag naar kantoor kan en wilt komen? Het liefste wil je als leidinggevende dat je zoveel mogelijk in contact bent met je team, zonder dat je er steeds bovenop zit. En wat willen zij eigenlijk? Hoe ziet de ideale werkweek van hen er eigenlijk uit?

Download de template, verstuur het naar je medewerkers en je zult nog verbaasd zijn over de uitkomst.

Klik hier om de template voor de ideale werkstructuur te downloaden.

Typing on a Computer
bottom of page