top of page

Zoek oplossingen,

geen daders.

8.png

HR advies

Conflicten horen bij het leven en dus ook bij het werk. Ze hebben ook een functie. Je houdt elkaar scherp en bakent je grenzen af. Iedereen bekijkt situaties door een andere bril. Zaken als persoonlijkheid, gender, cultuur en generatie bepalen je waarden en normen. Maar ook je rol binnen de organisatie is van invloed op je overtuigingen en standpunten.

 

Over wat je moet doen zijn de verschillende theorieën het wel eens:

  1. Zoek elkaar op en spreek je uit

  2. Geef je standpunt helder weer

  3. Luister naar de ander en probeer het standpunt te begrijpen

  4. Bedenk samen een haalbare oplossing

  5. Maak goede en heldere afspraken

 

Maar hoe doe je dit als het conflict al is geëscaleerd, de argumenten zijn veranderd in verwijten en  de communicatie inmiddels is vastgelopen in wantrouwen? 

Schakel dan één van onze business mediators in. Voorkom dat je maandenlang vastzit in de loopgraven en eindigt met een peperduur juridisch traject waarbij iedereen zich verliezer voelt. Mediation is sneller, goedkoper en duurzamer.

 

Onze mediators hebben zeer veel ervaring met het oplossen van conflicten op management- en directieniveau. Zij hebben zelf een eindverantwoordelijke positie in het bedrijfsleven gehad en snappen de belangen die in de directiekamer spelen als geen ander.  Ook beschikken zij over een officiële MfN accreditatie.

Meer weten? Neem contact met ons op.

bottom of page